مجموعه ادب حضور در پنج جلد به آداب و مناسک ایام پر برکت میپردازد. زمان هایی برای اوج گرفتن معنویات انسان.
در جلد دوم این مجموعه گرانقدر به اسرار ماه شعبان میپردازد. ماهی که به معنای دو گروه عظیم است.سالک که بعد از ماه رجب از طریق ولایت علوی به قرقگاه خداوند وارد میشود، در ماه شعبان تحت ولایت نبوی در قرقگاه الهی قرار میگیرد.
در عظمت ماه شعبان که در این کتاب بیان شده است، پیامبر اعظم (صلواتعلیه) میفرمایند: شعبان ماه شریفی است و ماه من است و حاملان عرش آن را بزرگ شمارند و حق آن را میشناسند.
از اعمال و مراقبات ماه شعبان به مراقبات باطنی مثل پرهیز از حریم گناه، توجه به مقام حضور و انقطاع نسبی در ماه شعبان اشاره شده و در ادامه مراقبات عبادی در ماه شعبان از غسل و توبه و صدقه و روزه و مناجات شعبانیه نام برده میشود.
کتاب حاضر، عصارهی دستورات اخلاقی و عبادی و همچنین معارف توحیدی پیرامون ماه شعبان، بنا برمکتب تربیتی علامه طباطبایی است.
ویژگی مهم این کتاب آنست که جناب استاد فیاضبخش به عنوان مؤلف، برخی لطایف و ظرایفی که خود از محضر اساتید اخلاق و سیر وسلوک، به ویژه مرحوم آیتالله سعادتپرور دریافت نموده، در اینجا ذکر گرده.
در برشی از کتاب ادب حضور ،اسرار ماه شعبان میخوانیم:
در ماه رجب دستور اصلی مراقبه ی بر تقوای مرحله ی اول یعنی حریم داری الهی در واجبات و محرمات و پرهیز از گناهان فردی و اجتماعی است. در این زمینه سالک باید دقیقاً با حدود احکام و مسائل شرعی خود آشنا شود و رساله ی عملیه ی مرجع تقلید خود را، خصوصاً در احکام مبتلابه ، یاد بگیرد. اما ماه شعبان هنگام پرداختن به تقوای مرحله ی دوم است؛ یعنی پرهیز از مقدمات محرمات و فوت شدن واجبات.