مجموعه ادب حضور به آداب و مناسک ایام پر برکت میپردازد. زمان هایی برای اوج گرفتن معنویات انسان.
در جلد اول از ماه پر برکت رجب آغاز میشود و مراقبات و آداب ایام اعتکاف. این ماه عزیز سرآغاز ورود به صراط مستقیم است، راه ولایت همانگونه که در روایت آماده، ماه رجب ماه امیرالمومنین(علیهالسلام) است.
کتاب حاضر، عصارهی دستورات اخلاقی و عبادی و همچنین معارف توحیدی پیرامون ماه رجب، بنا برمکتب تربیتی علامه طباطبایی است. از مراقبات بیان شده در این کتاب عبارت است از غسل، نماز شب، استغفار فراوان، ذکر، مراقبت از زبان و چشم و اهتمام به نمازهای یومیه.
در ادامه مباحث کتاب، مختصری از اعتکاف بیان میشود.
ویژگی مهم این کتاب آنست که جناب استاد فیاضبخشبه عنوان مؤلف، برخی لطایف و ظرایفی که خود از محضر اساتید اخلاق و سیر وسلوک، به ویژه مرحوم آیتالله سعادتپرور دریافت نموده، در اینجا ذکر گرده.
در برشی از کتاب ادب حضور (اسرار ماه رجب) میخوانیم :
رجب که اول ماههای حرام در سال قمری است. حفظ حرمت حریم این ماه می باشد و چنان که جنگ با دیگران در این ماه حرام است جنگ با خداوند و ارتکاب گناه حرمت بیشتری دارد. نکته ی ظریف دیگری که مرحوم سید بن طاووس در کتاب اقبال الاعمال پیرامون حرمت ماه رجب ذکر میکند آنست که اگر ماه رجب از ماه های حرام است، یعنی «قرقگاه» الهی است و بندگان در این ماه در حریم امن پادشاهی مقتدر قرار دارند که اجازه نمیدهد شیاطین و دشمنان بر آنان یورش ببرند. بنابراین بر ما لازم است که اولاً بکوشیم از این حرم امن الهی حداکثر بهره را در کسب کمال ببریم؛ که معلوم نیست اگر به خود واگذار شویم، تا چه مقدار بتوانیم از شرور دشمنان در امان باشیم. و از سوی دیگر، تلاش نماییم تا به گونه ای عمل کنیم که با خروج از این ماه از درگاه مولی و حرم الهی رانده نشویم و همچنان در تحت ولایت مولای خود باقی بمانیم.